Algemene verkoopinformatie


MOMENTEEL NIETS TE KOOP (WOLFSKERS 314 is inmiddels verkocht)

Buitenplaats De Mechelerhof ligt middenin het Geuldal, het mooiste stukje Nederland. En Mechelen vind ik wel het gezelligste plaatsje van dit Heuvelland, vanwege de ligging maar ook vanwege de nog authentieke dorpssfeer. Bij het plaatselijke supermarktje komen de dorpsbewoners elkaar tegen; vooral op zaterdagochtend is het een feest om daar getuige van te zijn. Ook is er boerderijwinkel met prima groenten en fruit en natuurlijk Bakker Meens, met heerlijke vlaaien. een Toen ze een keer op waren en ik vroeg of ze misschien nog iets in de diepvries hadden werd daar verontwaardigd op gereageerd: vlaai moet je alleen krakend vers eten!


Café t Pintje
 is een heel oud Limburgs huiskamercafé met de sfeer van een oude Engelse pub. Lekker en gezellig eten op 7 minuten loopafstand van de Mechelerhof zijn diverse gezellige restaurantjes waar het smakelijk eten is, zoals Vino e Cucina (reserveren aanbevolen!), het nieuwe restaurant Proeffde Oude Brouwerij etcetera.

De omgeving van Mechelen is echt geweldig; een paradijs voor wandelaars en fietsers. Je loopt er dwars door de weilanden, tussen de koeien door, langs de Geul, af en toe een stukje klimmen, en altijd kom je wel ergens een mooi terrasje tegen waar je wat kunt drinken of eten. Heerlijke salades, kaasplankjes, veel soorten bier van de tap, forel, enz. Heel aantrekkelijk vind ik de wandelingen van de Kroegjesroute: je wandelt van het ene prachtige kroegje naar het volgende, ook over de grens net in België. Favoriet is bij mij Le Barbeau (Voerstreek, Sippenaeken, vlakbij Mechelen).

.kroegjesroute

Mechelen ligt tussen Gulpen en Vaals, ongeveer tussen Maastricht en Aken in, beide prachtige steden en altijd goed voor een dagje stad en cultuur. Ook met de bus vanuit Mechelen prima bereikbaar via een prachtige route.

Het is me dan ook een waar genoegen dat ik op Buitenplaats De Mechelerhof, gebouwd in 1993, gelegen aan de rand van het dorp, in een stiltegebied, een aantal vakwerkvakantiewoningen te koop mag aanbieden. Limburgs mooiste huisjes zijn hier te vinden!

Voor meer informatie over het park zelf verwijs ik u graag naar de website van Buitenplaats De Mechelerhof. Over de te koop aangeboden huizen vindt u algemene informatie in de bijlage en over de huizen in het bijzonder (foto's en plattegronden) elders op deze website. 

Sinds 1 januari 2020 zijn beheer en verhuur in handen van De Mechelerhof Exploitatie B.V.; de directe aansturing vindt plaats vanuit deze b.v. waarvan de Stichting Mechelerhof enig aandeelhouder is. 

Er is een managementovereenkomst tussen de b.v. en Prosuco B.V. waardoor Prosuco het beheer en verhuur als taak heeft.

De beheerovereenkomst  is gesloten tussen Prosuco en de VVE. Elke appartementeigenaar heeft de keus om een verhuurbemiddelingsovereenkomst af te sluiten.  

Een eigenaar is niet verplicht te verhuren. 
Permanente bewoning is niet toegestaan.

Het aanwezige oorspronkelijke hoofdgebouw, met het zwembad waarmee 'vroeger' alles begonnen is, is verkocht. De oorspronkelijke beheerderswoning, die in combinatie met het hoofdgebouw te koop was, is door de VVE aangekocht en is na een kleine verbouwing nu in gebruik als receptiegebouw. Zo zijn wij onafhankelijk geworden.

Het is de bedoeling dat het huidige hoofdgebouw geheel wordt gesloopt en dat hier twee nieuwe gebouwen komen met daarin in totaal 24 luxe (recreatie)appartementen, plus een restaurant. Het uiterlijk van de gebouwen zal goed aansluiten bij de algehele sfeer van het park.

plannen nieuwe appartementengebouwen
Over de nieuwbouw is steeds goed contact en overleg met het Verenigingsbestuur. Tijdens het eigenarenweekend van oktober 2019 zijn de plannen getoond en toegelicht. Geen der appartementseigenaren heeft hier bezwaar tegen; integendeel: ondanks t.z.t. de bouwoverlast wordt het park alleen maar aantrekkelijker en bovendien kunnen straks de beheerkosten met meer mensen worden gedeeld. 

landschap rondom Mechelencollage Mechelerhofrondom de vakwerkvakantiewoningen...
Buitenplaats De MechelerhofKleebergerweg vakwerkhuis

Er zijn zes verschillende woningtypes: tweepersoons, vierpersoons (vier verschillende types) en zespersoons. In totaal zijn er 81 appartementen: 36 in hofje 1 = Kleebergerhof (101-136), 21 in hofje 2 = Elzetterhof (201-221) en 24 in hofje 3 = Bommerigerhof (301-324). In alle drie de hofjes bevinden zich 2-, 4- en 6-persoonshuizen.

Alle tweepersoonshuisjes zijn op de begane grond. De oppervlakte bedraagt 31 m².


Er zijn vier verschilllende types vierpersoonshuizen:

  • Akkerroos: eetkeuken en toilet op begane grond, woonkamer op 1 etage en slaapkamers en sanitair op 2e etage; dit type kenmerkt zich door de hoge ronde raampartij

  • Maretak: type doorzonwoning: entree in hofje; keuken en woonkamer met openslaande deuren naar terras beneden, op de etage twee slaapkamers en badkamer en toilet

  • Wolfskers: alles gelijkvloers, beide slaapkamers hebben eigen badkamer

  • Knoopkruid: entree in de keuken, op etage bevinden zich woonkamer, slaapkamers en
    badkamer en toilet; verder is er een groot dakterras (Knoopkruid ligt boven de Wolfskers)

De zespersoonshuizen (Bosrank) hebben een oppervlakte van 80 m², verdeeld over drie verdiepingen.

Bijgaand kunt u de plattegrond van Buitenplaats De Mechelerhof bekijken. Meer en grote(re) foto's zijn te vinden onder het kopje Fotogalerij.

verkoopflyer buitenkantverkoopflyer binnenkant